HC 100

ControlArt Tropikskåp HC 100

Tropikskåpet är utvecklat och designat som det ursprungliga Volvo Tropikskåpet för att uppfylla teststandarderna från Volvokoncernen, STD 423-0018 och Volvo Car, VCS 1027,33759. Det är viktigt för dessa tester att skåpets design hålls i originalformat och materialtyp osv.

Det är också möjligt att utföra de olika testen i ISO 6270-2-standarden även om CH, konstant temperatur och AT, helt kondens med temperaturförändring, är möjligt att utföra helautomatisk men AHT, förändrad kondens och temperatur, kan utföras halvautomatisk. Detta innebär att för AHT-cykeln måste dörren öppnas regelbundet.

ControlArt, har erfarenhet av att både utveckla det tropiska testet med helautomatisk kontroll och att fylla skåpet med färskvatten regelbundet och automatiskt för att undvika salt- och smutsansamlingar.

Vår HC 100 utrustning har utvecklats ytterligare från det ursprungliga versionen.

Sammanfattningsvis har vår utrustning;

Helautomatiskt styrsystem som följer de senaste trenderna inom industriell automatisering, vilket betyder PLC med datalagring och pekskärmsgränssnitt.
Du kan köra testutrustningen utan extern PC-dator.

Med en ansluten PC-dator och Windows-programvara utvecklad av ControlArt är det möjligt att fritt lägga till fler testcykelstandarder. Du kan också övervaka utrustningen parallellt med pekskärmen med utrustningen. Du kan få antingen text- eller excelrapporter om historiska löpande data och även få diagnostiska filer. Rapporterings- och diagnostikdata samt uppgradering av programvaran på maskinen kan göras via en USB-anslutning till utrustningen.

I utrustningen kan du enkelt fylla och återfylla, vattennivån manuellt eller automatiskt.

En automatiserad funktion för att hålla nivån utan att störa körprestanda ingår.

En ”vakthund” med tillåten entré till utrustningen för att byta prover etc. finns Här stängs värmen av under öppningen för utrustningens drift ska störas minimalt.